Solidus användarförenings medlemsträff hösten 2020 – en rapport från ordförande

Den 19 november 2020 var det dags för urpremiären av föreningens absolut första digitala medlemsträff.
Här kommer en rapport från vår ordförande Anki Wallin.

Förväntansfull och pirrig välkomnade jag den 19 november till föreningens höstträff denna gång helt digitalt.
Tidigare i våras ställdes föreningen, precis som alla andra, inför det faktum att vi inte kunde mötas som vanligt och ganska snart så började vi skissa på en digital höstträff för våra medlemmar. Då erfarenhetsutbyte, nätverkande och att hjälpa varandra är en stor del av föreningens värde, funderade vi mycket på hur vi skulle kunna ställa om men ändå genomföra en träff där deltagarna kände igen sig och hade möjlighet att prata och diskutera med varandra.

Så torsdagen den 19 november var det dags och det var en fantastisk känsla att se när en efter en kopplade upp sig och anslöt till träffen. För första gången på många månader kändes det lite som vanligt och att få träffas och ses igen nästan ”på riktigt” var verkligen inspirerande.

Dagen bjöd på
* Senaste nytt från Fredrik Karlsson på Mitel
* Jordbruksverket och Handelsbanken Direkt delade med sig av sina erfarenheter och reflektioner med fokus på före/under tiden/ efter Covid
* En djupdykning i de olika agentapplikationer som MiCC Enterprise erbjuder
* Gruppdiskussioner och erfarenhetsutbyte i digitala grupprum
Allt detta kryddat med lek och bus och stand-up comedy av Yvonne Skattberg,

Yvonne Skattberg har de senaste åren bland annat turnerat runt om i Sverige med föreställningen “Alla har ADHD”. Yvonne utsågs 2007 till årets kvinnliga ståuppkomiker och har medverkat i krogshower, ståupshower, revyer och tv-program som Extra, extra, Släng dig i brunnen, Stockholm live och Comedy fightclub.

Och att döma utifrån den feeback som gavs, gick det väldigt bra. Tekniken höll hela dagen och som vanligt bjöd deltagarna på sig själva, delade erfarenheter, ställde många frågor och hjälpte varandra med olika problem, precis som det ska vara när Solidus Användarförening har medlemsträff.

Som tack till dagens talare fick de välja en ut en organisation som föreningen skänker pengar till istället för den traditionella tackgåvan. Detta var även priset till de som vann dagens olika utmaningar. De organisationer som valdes ut var; Giving People, Röda Korset, Cancerfonden, Barncancerfonden, Rädda Barnen, Läkare utan gränser och UniZon.

Baserat på de önskemål som inkom under träffen kommer föreningen att göra några digitala nedslag under vintern och nästa medlemsträff hålls i april.
Over and out från en tacksam och mycket glad ordförande!
Anki Wallin

Rulla till toppen